Dragă Micuţă,

yoÎţi scriu azi, când tu ai început să te ascunzi şi să mă laşi să fiu om mare în lipsa reperului tău. Aş vrea să pot să îţi spun toate astea la timp, dar ţi le scriu şi sper că vor ajunge la timp la tine… La timp pentru a te putea readuce în conştiinţa mea şi a putea fi din nou plină de energie ca tine, să pot vedea din nou toţi oamenii la fel de prietenoşi pe cât îi vedeai tu. La timp ca să nu te ofileşti de tot sufocată de cenuşiul oraşelor prin care treci şi de negura oamenilor mari, la fel de cenuşii ca asfaltul pe care îl calcă zilnic în picioare…

Ai să citeşti „Muc cel Mic” şi ai să îţi aminteşti mereu de cartea cu coperţi roşiatice şi desenul cu femeia cu pisici şi desenul cu Muc cel Mic oglindit într-un lac. Ai să te vezi adesea la fel de urâtă ca Muc cel Mic reflectat acolo cu urechi lungi şi nasul mare. Ceilalţi te vor vedea mereu mai frumoasă. Ai să fii mereu mai frumoasă decât te vezi.

Ai să îţi aminteşti cum mergeai cu tata de mână pe lângă şinele de tren, în miezul nopţii, iar imaginea nu va fi decât silueta lui întunecată, beznă totală pe câmp şi scânteia roşiatică a ţigării aprinse, care trebuia să fie semnal pentru bicicliştii care ar fi putut trece pe alături.

Vor trece mulţi oameni pe lângă tine şi trebuie să fii pregătită pentru acest lucru. Pregătită, dar fără a te frământa în avans pentru singurătăţi şi supărări, ci pregătită în aşa măsură încât să apreciezi la maximum fiecare îmbrăţişare, fiecare strângere de mână, fiecare zâmbet fugar. Cu cât aduni mai multe amintiri frumoase, cu atât îţi va fi mai uşor să treci peste problemele lumeşti. Totul este mai uşor când ai sufletul plin.

Ai să creşti şi ai să îţi aminteşti de mai multe detalii decât ai fi crezut, dar important este, dragă micuţă, să te gândeşti mereu că posibilităţile sunt mai multe decât vezi din prima. Ai să mai creşti un pic, la fel ca gogoşile bunicii, şi ai să scrii, fără să ştii cu adevărat ce scrii: „un sfârşit nu e decât un alt început”. Ai auzit cuvinte care sunau interesant, dar caută-le sensul fără să te laşi copleşită.

Ştiu că ar fi mai multe de spus şi că ai crede că ai nevoie de mai multe lecţii de la cineva în care poţi sigur să te încrezi… mai multe lecţii de la tine. Aminteşte-ţi de ce urmează să ţi se scrie în oracole: ai încredere în tine! Să rămâi exact cum eşti!

Da, te rog, rămâi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: