E bine să-ţi mai fie şi rău din când în când!

Serios! E bine să îţi fie rău. Şi nu vreau să înţelegi că mă bucur când ţi-e rău sau că îţi doresc să îţi fie rău cât mai des. Nicidecum! De altfel, tot ce doresc celor din jurul meu are un stil dubios de a se întoarce la mine, aşa că ar fi dovadă de masochism să doresc cuiva să îi fie/meargă/pice prost.

E bine să îţi fie rău pentru că, după ce ai zăcut zile de-a rândul, totul pare bun. Răsalaltăieri, alaltăieri şi ieri îţi venea să ucizi orice mişca, îţi era greaţă şi te durea capul sau nasul sau gâtul sau sufletul… Dacă astăzi te simţi mai bine… astăzi te simţi BINE.

E ger afară? Şi ce dacă?! Uite ce soare frumos e dincolo de sutele astea de nori! Uite o mâţă frumoasă cum stă pitită să bea apă dintr-o baltă! Uite dihăniile astea de vrăbii neastâmbărate cum se cicălesc una pe alta ca nişte Chiriţe.

Ai dansa şi-ai cânta şi ai ţopăi şi ai gâdila străini. Nu o faci, că sună ăştia la 112, dar tu te simţi bine în secret şi zâmbeşti ca un psihopat coborând scările de la metrou. Uite, ţi-a venit trenul la timp! Dragul de el, nu te-a lăsat să îl aştepţi ca atunci când întârziaseşi deja la întâlnirea aceea şi nici ca atunci când abia te ţineai pe picioare, ci a venit să te întâmpine cu drag.

Uite, oamenii se îndepărtează de tine. Nu este de la miros, pentru că ai făcut duş, eşti OK, este de la rânjetul inexplicabil atunci când îl poartă o persoană care circulă singură. Nu poţi fi decât un nebun frumos într-un oraş atât de mare şi de trist când zâmbeşti singur. Trebuie să se ferească de tine. Nu-i nimic, măcar acum ai un loc unde să te aşezi, pentru a nu sta în picioare cele 4 staţii pe care le ai de mers.

Îţi cântă în minte Chaka Khan şi ai dansul retro în minte sau “Walkin’ on the Sun” şi bâţâi un pic din cap. Micul dejun înainte de a pleca de acasă a fost o idee bună!

Şi dacă nu ţi-ar fi fost rău înainte, habar n-ai fi avut ce zi frumoasă este astăzi! Ce-i azi? E ziua asta… magică… ziua magică ce se încăpăţânează să vină de fiecare dată după ieri… pentru tine! Mulţumeşte-i şi îmbrăţişeaz-o şi trăieşte-o!

Sisoe, ce zi frumoasă! Şi este abia începutul…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: