Stânga mereu o păţeşte

S-ar putea ca din când în când să încerci să o protejezi, să o ascunzi, să o conduci cu dreapta. S-ar putea ca uneori să o ţii la spate, în întuneric, numai pentru că te gândeşti că aşa poţi avea grijă de ea. Ai face aproape orice ca să o ajuţi să câştige.

Degeaba. Stânga mereu o păţeşte.

Mâna stângă este ca personajul de culoare din filmele de acţiune sau din filmele de groază. Ai crede că poate de data asta scapă. Te văd cum ţi se măresc ochii şi cum creşte speranţa în tine, pentru că îţi place personajul ăsta – are umor şi din când în când este şi de ajutor, chiar dacă nu este personajul principal şi are defectele lui. Îţi place mâna ta. Dar stânga mereu o păţeşte.

Nu contează ce zi a săptămânii este, cum e vremea, dacă ai vorbit cu mama azi ori ba, dacă ai într-adevăr treabă cu ea sau doar o ţii pe lângă tine: stânga mereu o păţeşte. Este mereu mâna cu cele mai multe tăieturi, mâna care nu va avea niciodată manichiura perfectă, mâna care se arde, care este prinsă la marginea sertarului, mâna care este mereu rece.

Este drept că şi dreapta o mai încasează: ea e cea care suferă câte un şoc electric sau care primeşte câte o zgârietură de la pisica pe care a hrănit-o. Dar nu este acelaşi lucru.

Stânga este cea în al cărei cot de doare adesea, oricât ai spune că nu îţi pasă de ea. Mâna stângă este cea care te spală şi te piaptănă când dreapta îţi duce cana de cafea la gură. Mâna stângă este cea care te hrăneşte, îţi aduce apă şi răspunde la telefon când dreapta este la muncă (mâna dreaptă e redactor! ). Şi, după toate astea, mâna stângă o păţeşte din nou. Este ca un titlu prost de ziar prost. Dar biata mână… ea cu ce a greşit?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: