Cum poţi aduce în casă primăvara de afară?

Am aşteptat-o împreună de atâta vreme, ne-am plâns de iarnă zile-ntregi, deşi iarna asta nu a fost atât de rea ca cea dinainte sau cea dinainte. Deschideam ferestrele să aerisim, intra miros de ger şi rămâneam, pentru o clipită numai, înmărmuriţi în tocul geamului, imaginându-ne că data viitoare când îl deschidem vom simţi parfum de cireşi înfloriţi.

Şi ea, primăvara, a venit. Gata, este aici? Cum să ne bucurăm de ea? 

img+art+deco+zone4

Living primavaratic

Cam aşa, dar cu puţin mai multă culoare, după gustul meu.

În primul rând, trebuie să ne bucurăm de ea afară. Ne bucurăm de parfumul zambilelor adunate în “turme” impresionante de florăresele din colţ, apoi de zilele însorite când nici nu te mai poţi gândi la a te întoarce acasă, ci numai la a evada afară. Dacă eşti dintre puţinii fericiţi care au şi grădină, problema este rezolvată: stai de dimineaţă până seara în grădină, plantezi ce vrea muşchiul tău, apoi te aşezi frumos pe un şezlong cu salteluţă moale sau, şi mai bine, în hamac şi rămâi să râzi de zborul întortocheat al albinelor şi să dai nume şi forme norilor.

În al doilea rând, trebuie să ne bucurăm de ea în casă. Ne luăm porţii de primăvară la pachet sau comandăm, pur şi simplu, o livrare la domiciliu. Şi pentru aşa ceva s-au inventat termenul de „home deco”, designerii şi firmele de amenajări interioare.

Eu spun sincer: nu aş apela la un specialist, căci am prea multe idei care trebuie puse în practică. Sau poate că aş face-o, dar numai după ce aş încerca să-mi decorez propria casă şi s-ar dovedi a fi un eşec absolut: atunci aş avea nevoie de serviciile unui expert şi aş putea să şi recunosc lucrul ăsta.

Dar m-am abătut destul de la subiect. Să revenim: cum aducem primăvara în casă?

Cu flori! „Cu o floare nu se face primăvară”, dar cu un buchet de zambile în bucătărie, un buchet de lăcrămioare în dormitor şi unul de frezii în living… parcă ar fi puţin martie, nu? Apoi, fetiţa din mine are nevoie de diferite ornamente cu imprimeuri florale: pernuţe decorative, veioze, huse, pături cu imprimeuri trăznite, abstractizate, colorate, dar întotdeauna florale. 

Abia aştept să am casa mea: o casă în care să nu îmi fie teamă să desenez pe pereţi, în care dacă nu ies lucrurile cum vreau, ziua următoare pot şlefui, pot da cu vopsea şi o pot lua de la capăt. 

Cu culori! Ce ar fi primăvara fără culori? Nu ar fi decât o iarnă mai caldă. Nu! Trebuie să fie culoare! Trebuie să fie verde crud, să fie bleu şi roz pal, şi un strop de violet căci, evident, se poartă. Am nevoie ca într-o casă să intre soarele chiar şi când este înnorat afară: lustra va trebui să fie de un galben aprins şi la fel şi perdelele. 

Dacă aş putea, m-aş scălda în culori. M-aş transforma într-un taifun-curcubeu, aş zugrăvi întreaga casă cu toate culorile mele şi apoi aş reveni la forma umană şi m-aş bucura de casa mea curcubeu, unde va fi primăvară tot anul! 

Sursa foto: artdecozone.ro 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: