Din cugetările unui bătrân călugăr shaolin

Bătrânii pot fi “ne-deștepți”, dar bătrânii vor fi aproape întotdeauna înțelepți. Vorba ‘ceea: cine n-are un bătrân, să-și cumpere! Cine are să-l… Eh!

Călugării pot fi de-a dreptul proști, dar, în timp, se apropie de divinitate și stând singuri cu mâinile în buzunarele sacilor în care sunt îmbrăcați ani de-a rândul și de-a coloana capătă așa, un fel de strălucire mentală și de luminozitate mintală și de ascuțime în minte și… În fine. Ideea este: călugării au timp să mediteze la toate prostiile fără să fie nevoiți să ia deciziile stupide pe care le facem noi în fiecare zi. 

Shaolinii… ei! Ei sunt un fel de substanță concentrată de autocontrol, echilibru și toate cele.

Prin urmare, un bătrân călugăr shaolin este cea mai acută expresie a înțelepciunii. Corect, nu? Da.

Din cugetările unui bătrân călugăr shaolin: viața este ca un joc de tetris. Este ca un joc de tetris pentru că ori așezi cărămidă peste cărămidă la locul lor până când îți faci un drum, ori mori strivit de cărămizi, pentru că ai pus cărămizile prost la un moment dat.

Așa este și în viață: mănânci cartofi prăjiți în baie de ulei de trei ori pe zi timp de 2 ani și jumătate, apoi te întrebi de ce ai celulită și te doare stomacul. Îi spui zilnic că nu toacă bine legumele și într-o zi te trezești că nu ai cu cine să faci borș și ai o casă plină de pisici cretine care îți cer de mâncare.

Dacă nu așezi cărămizile bine, ai să calci strâmb pe una și ai să te duci într-o altă lume, unde pătrățele mici îți cad în cap și te fac să ai musculițe în jurul tărtăcuței. Din când în când, dacă ai noroc, mai găsești câte o cărămidă care se potrivește acolo, mai repari câte un perete, îți mai faci puțin loc…

Joacă tetris mai des dacă nu vrei să mori strivit de o grămadă de cărămizi proaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: