Lacăt, fără “e”. Misha nu vrea cu “e”

Mai trece o zi şi îţi iubeşti şi mai mult câinele, pisicile sau demonul. Mergi îngândurat printre zecile de oameni mediocri ca un om mediocru ce eşti. Te izbeşte gândul ăsta mediocru despre mediocritate şi te obsedează până când nu mai vezi pe unde calci sau pe lângă cine treci. Te enervezi că eşti atât de mediocru şi, tot mediocru, te resemnezi. Altfel, n-ai mai fi mediocru. Nu mai ştii nici cine îţi cântă în căşti, nici ce voiai să îi spui mamei când urma să o suni. Nu mai ştii nici măcar cât este ceasul, deşi te-ai uitat la el acum jumătate de secundă.

Aşa că blochezi toate gândurile acestea şi încerci să mergi în locul tău fericit. Locul tău imaginar, unde întotdeauna este curcubeu, întotdeauna aer proaspăt şi, aproape de fiecare dată, te salută Pampas, prietenul tău imaginar care ţine în braţe un iepuraş. Dacă te-ai apropia, l-ai recunoaşte: este iepuraşul care aleargă prin lanul infinit de lucernă, pe lângă cerul senin, până când adormi şi alergi şi tu cu el.

Dacă te-ai apropia… dar nu poţi, pentru că ceva te macină mult prea rău. Şi îţi aduci aminte de melodii proaste pe care le ascultai acum 500 de ani când te supărase ceva sau cineva. Nu, 5000 de ani! 500 e prea puţin.

Dar ajungi acasă. Demonul îmblănit miaună şi îţi spune, pe limba lui, că îi e foame şi că s-a plictisit singur astăzi. Oftezi, te apleci şi începe să toarcă. Îţi aminteşti că, indiferent cât de proastă a fost ziua asta pentru tine, demonul tău va toarce de fiecare dată când îl iei în braţe, chiar dacă iniţial nu prea ar vrea îmbrăţişări.

Cunoşti oameni sau pierzi din cei pe care îi ştiai deja. Totuşi, de pe o zi pe alta, îţi aminteşti de deşteptul de Mark Twain: „Cu cât cunosc mai mulţi oameni, cu atât îmi iubesc mai mult câinele.”

Şi eu îţi iubesc mai mult câinele! Şi pe demonul meu. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: