Oasele tot albe sunt

Oasele tot albe sunt. Indiferent că eşti alb, negru sau galben, indiferent că ai dinţii strâmbi, cu strungăreaţă sau o dantură perfectă, indiferent că fumezi, că bei, că te vopseşti ori că îţi epilezi mustaţa cu ceară. 

Aş fi zis că din noi rămân doar oasele, dar ar fi o minciună. Oasele doar durează mai mult, dar se macină şi ele, la un moment dat. Din noi rămâne doar sufletul, iar el nu este alb. El este multicolor, asemeni curcubeului. Iar daca luminile colorate ale curcubeului se nasc prin despărţirea unui fascicul alb în şapte zări, atunci poţi crede că sufletul tău păţeşte la fel atunci când, din întreg templul tău trupesc, nu mai rămân decât oasele.

Oasele sunt tot albe, asemeni luminii pure care se răzleţeşte din când în când în privirea unui copil fericit, în zâmbetul neamărât al unui bătrân ori în datul din coadă al câinelui când stăpânul se întoarce acasă din expediţie.

Toate oasele… tot albe sunt. Chiar dacă sunt de peşte, de vrabie, de maimuţă sau de om. Timpul trece la fel peste ele, cu toţii devenim tot făinuri calcaroase, roci şi hrană pentru viermii care sunt, parcă, întotdeauna tineri şi neliniştiţi. Sunt neliniştiţi pentru că nu au oase. Sunt tineri pentru că nu au suflet.

Oamenii îmbătrânesc odată cu încercările sufletului, iar sufletul se şlefuieşte mereu, mereu, ca un ciob de sticlă de bere rătăcit în spumele mării sărate. Neagră, roşie, galbenă… indiferent cum e marea, oasele tot albe sunt.

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. F.
    Oct 11, 2013 @ 16:23:18

    Da, da… ca un ciob care isi pierde transparenta, stralucirea, forma, personalitatea si devine mat, opac si neted. Ah… si observat doar de nebunii care cauta cioburi pe plaja, ca ,de cat de slefuit a ajuns, nici sa intepe oamenii in picior nu mai poate.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: