Sufletul meu e de sticlă

Nu doar pentru că e adesea rece şi mai mereu transparent, ci aşa este el. Dacă stai destul pe aproape, vei vedea că se încălzeşte şi poate chiar să emane căldură.

Poveştile cu coaste şi mere interzise sunt  aberaţii! Sufletele sunt bule de săpun care pribegesc prin lume până când acea voinţă superioară îşi pune în cap să le dea o formă.

Sufletul meu e de sticlă. A pornit în lume transformându-se dintr-o bulă de săpun într-o mână de nisip. Apoi, pentru că întreaga natură a vrut să prind formă, m-au ţinut cocoloş în pântecul unei femei minunate, la căldură. Nici soarele nu m-ar fi putut încălzi aşa! Toate particulele mele de nisip s-au topit, s-au contopit. Am ajuns un bulgăre omogen de nisip. De la căldură, am devenit transparent. De la iubire, am devenit lucios. Sunt un suflet de sticlă.

Ar fi fost ciudat ca omul să nască un bulgăraş de nisip, aşa că mi-am creat înveliş de carne şi am încercat să mă potrivesc în peisaj. Am ieşit pe pământ şi, ce să vezi!, mi-a intrat un fir de nisip în ochi. Cândva a fost fratele meu, acum era doar un străin minuscul care m-a deranjat…

Trece timpul peste mine de parcă aş fi a lui, iar apa, vântul şi soarele mă tot poleiesc, aşa, în văzul tuturor! Nu au înţeles încă… nu voi fi niciodată unicorn cu stea în frunte şi corn strălucitor!

Îmi străluceşte părul, dar numai când bate soarele. Am stele numai în priviri, şi depind de privitor. Iar lacrimile mele nu sunt fermecate… celulele care le beau îmi mor. Am nasul mare şi picioare puternice, dar doar în imaginaţia mea. Ştiu să nechez şi să dau din copite, unii ar zice că sunt chiar sălbatică, dar sunt numai în imaginaţia lor.

Nu, nu voi fi niciodată unicorn… voi rămâne un suflet de sticlă, mic şi plimbător.

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. randomdude
  Sep 04, 2013 @ 02:15:51

  mi-am amintit ca m-am luat de un articol de al tau ptr fete si m-am gandit eu ca nu mi place ce scrii(normal ca n am zis). de fapt, imi place 🙂

  Reply

  • FlorinA
   Sep 05, 2013 @ 13:08:27

   Eu pot scrie în multe feluri, în funcţie de scopul comunicării… Normal că îţi place cum şi ce scriu, când scriu după chipul şi asemănarea mea 😀

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: